A la dreta hi ha l'índex. Tots els comentaris (i les aportacions de noves dites) seran molt ben rebuts. Gràcies.

Anar a pescar anguiles



Tipus: Frase feta.

En parlen: Testimonis orals.

Imatge: Ca l'Anguilero, tot i estar a l'altra banda del riu, pertanyia al Prat. Fons propi.

Nota: "Vés a pescar anguiles!" és una manera local d'engegar algú. Al Prat, la pesca d'anguiles era molt habitual. A l'estany de la Ricarda, per exemple, el mes de juny es feia una festa al voltant de la trucada d'anguiles.

3 comentaris:

  1. Hola, volia saber en que et bases per dir que Ca l'Anguilero pertanyia al Prat. Felicitats pel teu bloc!

    ResponElimina
  2. Merci, Luis.

    El metge Josep Pujol ho explica en un article que pots trobar al llibre "Josep Pujol i Capsada. Escrits 1908-1944" de Joan Lluís Ferret (Ajuntament del Prat, 2003), p. 129:

    "mentre dins del Prat hi havia terres que pertanyerien a l'Hospitalet, a l'altra banda del riu, en el terme d'Hospitalet hi havia propietats que pertanyerien al Prat. Terres del voltant de la Farola, cal Patirem, cal Anguilero, propietat Calcina."
    L'Ajuntament pratenc de Jaume Sellés (va ser alcalde els anys 20 i els anys 30, de manera interrompuda) explica que va negociar amb L'H per fer la permuta. Quan estaven negociant, va venir Barcelona amb l'obra del Port Franc i tant el Prat com L'H "cediren patriòticament" aquestes terres a la capital.

    ResponElimina
  3. En la seva tesi doctoral, Jaume Codina també s'hi refereix ("El delta del Llobregat i Barcelona", p. 80). Allí ens diu que aquesta part esquerra final del riu antigament era una gran heretat que es coneixia per "L'Isla", i que, tot i ser a l'altra banda, era pratenca.

    ResponElimina