A la dreta hi ha l'índex. Tots els comentaris (i les aportacions de noves dites) seran molt ben rebuts. Gràcies.

Fer-se el tonto per no pagar el pont



Tipus:
Frase feta.


En parlen: Testimonis orals.

Imatge: El pont de Ferran Puig (o dels Carros) des del Prat. La caseta on es pagava, al fons a l'esquerra. Del bloc L'Hospitalet de Llobregat, on també hi ha informació sobre els pagaments que s'hi feien.

Nota: Fer-se el despistat. Es refereix al que s'havia de pagar per passar el carro pel pont de Ferran Puig.

2 comentaris:

  1. Hola, soc el del bloc que menciones, i per començar no em queda un altre que felicitar-te pel teu, molt original!

    He de fer el mateix al meu poble!, també tenim dites i refranys perduts i pot ser, encara que teniem el riu pel mig, algunes eren comunes, per exemple, "Si Sant Pere Màrtir porta barret, pluja segura", encara que ja veig que vosaltres comptàveu amb altres punts de referència, o "Anar Prendre vent a la Farola", aquesta última quan una conversació no tenia fi, o el contertulià es posava pesat,... no sé,...

    D'altra banda, si algú té cap mèrit sobre aquesta imatge és en Pedro García Vela per crear el grup de facebook "Postales y Fotos Antiguas de Gente del Prat de Llobregat", jo m'he limitat a demanar-la.

    Gràcies i felicitats!

    ResponElimina
  2. Luis, primer de tot aprofito també per felicitar-te pel bloc citat, on es troba molta informació d'història local.

    Confio que t'animis a fer el mateix amb L'Hospitalet. Malgrat la separació comarcal, tots sabem que els vincles històrics són evidents. En el tema lingüístic, també. Gràcies per les aportacions!

    ResponElimina